Сидеров пак на протест пред БНТ

Лидерът на "Атака" иска ЦИК да забравни "Референдум"

Общество
15:59 - 15 Октомври 2019
3421
Сидеров пак на протест пред БНТ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска от ЦИК да отмени днешното издание на предаването "Референдум" по БНТ, защото се нарушавало задължението на обществената медия по Изборния кодекс и не било спазено Споразумението за отразяването на партиите и коалициите в условия на предизборната кампания за местните избори.  

Днес атакистът и негови сподвижници се канят да щурмуват сградата на телевизията на "Сан Стефано" 29, след последния протест пред нея заради забраната Сидеров да участва в друго нейно предаване - "Панорама". 

От партията на Сидеров настояват, че има липса на прозрачност по отношение на това кои са социологическите агенции, избрани от БНТ да представят прогнозни резултати за вота, спрямо които каналът избира и гостите си по Споразумението. 

"Предоставя се трибуна само на 4-ма кандидати, за които по съмнителен критерий се счита, че ще получат най висок брой гласове на предстоящите избори, като по този начин се увеличават възможностите им за получаване на нови гласове поради по-засиления медиен интерес към тях спрямо останалите, които не са попаднали в четворката", пишат в писмо до ЦИК от "Атака".