Сиди със сигнал и до Външно заради антисемитските коментари на Белев

Политикът от ВМРО се оплаква и в ЦИК заради недопустимия език на омразата, използван от екоактивиста

Новини
17:14 - 19 Октомври 2019
3169
Сиди със сигнал и до Външно заради антисемитските коментари на Белев

Нарушени са не само Международни актове, но и българското законодателство. Мълчанието на ръководството на „Демократична България“ го прави съпричастно.

Това е написал в Александър Сиди от ВМРО в писмо до Националния координатор за антисемитизъм заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, съобщиха от пресцентъра на партията.

В писмото до Георгиев са цитирани норми от българското законодателство, които са грубо погазени от представителя и кандидат за общински съветник от „Демократична България “ в София Белев. Сиди подготвя и сигнал до ЦИК заради недопустимия език на омразата, използван от екоактивиста.

В сигнала Сиди, който е с еврейски произход, допълва още, че липсата на адекватна реакция от страна на политическите лидери на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и на водача на листата и кандидат за кмет на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов е много смущаваща и трябва да се обърне внимание и на текстове от Наказателния кодекс, които се съотнасят към съпричастност на група или общност.

Документът ще бъде внесен в понеделник сутринта в деловодството на МВнР.

Припомняме, по-рано днес Александър Сиди, направи остър коментар за публикацията на Белев във Фейсбук, която гласеше:

„Най – евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“, което е реална препратка към екстрадирането на милиони евреи по време на Втората световна война към лагерите на Хитлер.