Сигнал до Lupa.bg: Доктор се гаври с онкоболна в Стара Загора

Иван Стоянов отказал да изпрати пациентката на море в Слънчев бряг, защото била със „смъртоносна болест“

Куриози
11:26 - 23 Август 2022
32695
Сигнал до Lupa.bg: Доктор се гаври с онкоболна в Стара Загора

Лекар от Стара Загора или не е полагал Хипократова клетва, или е тотално перде, на което не му пука за пациентите. Сигнал до Lupa.bg разкри как д-р Иван Стоянов от НОИ в града на липите се изгаврил с онкоболна жена, на която отказал гарантираната от държавата почивка, защото била със „смъртоносна болест“.

Медикът, който дава дежурства в приемната на НОИ, посреща вчера жена, която иска да си подаде за рехабилитация в Слънчев бряг заедно със сестра си.

Жената прилага целия набор документи в ръцете на д-р Стоянов. Вместо да си свърши работата, бабаитът в бяла престилка грабнал ТЕЛК-а на пациентката и изстрелял: „Къде си тръгнала с това смъртоносно заболяване“, след което просто я изгонил.

Историята все пак е с хепиенд – дамата се връща с адвокат и лекар от Онкодиспансера, лютият Стоянов е принуден да подпише документите за рехабилитацията. Въпросът е в отношението, което хуманен лекар показва към онкоболен човек, ядосва се източникът на Lupa.bg.

Според него Иван Стоянов е демонстрирал подобно нагло държане и с други пациенти, сякаш им казва „Хващай пътя за гробищата“, завърши читателят на Lupa.bg.