Сигнал до Lupa.bg: Студ и скреж в лечебницата на затвора разболя пациентите!

Няма уреди за отолление, въпреки че са предписани с докладна записка

Общество
14:44 - 31 Януари 2023
2885
Сигнал до Lupa.bg: Студ и скреж в лечебницата на затвора разболя пациентите!

Студ и скреж на 5-ти етаж в лечебницата на Софийския централен затвор разболя всички затворници, алармираха те до Lupa.bg. Дървените дограми не са сменяни с години и през тях минава вода, която се заледява от студа. 

"Дограмите са на повече от 60 години, можеш да си провреш ръката между прозореца и стената. Всички тук сме болни и треперим от студ. Има предписание от правосъдното министерство от 14 ноември миналата година, в което в четвърта точка пише да се раздадат печки, ако в помещението е студено. Залепено е на стената, но никой не го изпълнява. От устите ни излиза пара от студа, а тук сме настанени уж за лечение", негодуват лишените от свобода пред медията ни.

"Има парно, но топлата вода по тръбите изобщо не достига до 5 етаж, защото са запушени отдавна", възмущават се пациентите на лечебницата. 

Духалките вместо в лечебницата се озовали в кабинетите на администрацията, разказват потърпевшите. Те настояват или да се сложи нова дограма на всичките 12 прозореца там, или да им се предоставят полагащите им се по предписание отоплителни уреди.