Симов: Няма да се учудя, ако Тошко Йорданов води листа на ДПС

По думите му партията на Трифонов разваля преговори за кабинет за втори път под фалшив предлог

Новини
18:52 - 27 Юли 2022
4213
Симов: Няма да се учудя, ако Тошко Йорданов води листа на ДПС

Няма да се учудя да видя Тошко Йорданов водач на листа на ДПС. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ депутатът от БСП Александър Симов.

По думите му е станало ясно, че „Възраждане“ е патерица на ГЕРБ, а „Има такъв народ“ (ИТН) – на ДПС.

Според Симов партията на Слави Трифонов разваля преговори за кабинет за втори път под фалшив предлог – първият път беше темата „Македония“, сега е записът от закритата среща на „Демократична България“.  

„Казвам го като човек написал не една и две критични статии към градската десница в лицето на ДБ. Четох четири пъти цялата стенограма от този разговор – нищо скандално няма в него, нищо. Повярвайте ми човек като мене би се хванал и за половин дума, ако можеше“, уточни социалистът.

Той категоричен, че след предсрочните избори, дори да е първа политическа сила, ГЕРБ ще остане в изолация, а партията на Бойко Борисов и ДПС не трябва да бъдат допускани до властта.

„БСП никога не се подаде на изкушението да работим с ГЕРБ, а бяхме изкушавани, бяха ни хвърляни захарчета“, подчерта Симов. Той даде за пример предложението към Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание.

Енергията за промяна продължава да съществува и това ще изиграе лоша шега на всички волни или неволни помощници на ГЕРБ, смята социалистът.