Синът на Джо Байдън се призна за виновен

Това е част от споразумение между него и министерството на правосъдието

САЩ
17:26 - 20 Юни 2023
3933
Синът на Джо Байдън се призна за виновен

Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, се е съгласил да се признае за виновен по три федерални обвинения, свързани с данъци и огнестрелни оръжия, съобщиха световните агенции, предаде БТА.

Това е част от споразумение между него и министерството на правосъдието на САЩ. Обвиненията срещу Хънтър Байдън са част от разследване на Дейвид Уайс, прокурор в родния щат на Байдън – Делауеър, който е бил назначен от експрезидента Доналд Тръмп.

Синът на президента беше обвинен в неплащане на федерален подоходен данък и незаконно притежание на оръжие.

Със споразумението той се признава за виновен по данъчните престъпления, но избягва преследване по по-тежкото провинение в незаконно притежаване на оръжие, утежнявано от неговата зависимост от наркотиците, отбелязва Асошиейтед прес.

53-годишният Хънтър Байдън от години е в центъра на непрестанни атаки от страна на Тръмп и неговите републикански съюзници,

които го обвиняват в злоупотреби, свързани с Украйна и Китай. Синът на президента е работил като лобист, адвокат, инвестиционен банкер и художник и публично е описвал подробно борбата си с наркотичната си зависимост, припомня Ройтерс.