СКАНДАЛ: Ива Митева иска приватизация на НДК

Куриози
21:06 - 15 Май 2022
9574
СКАНДАЛ: Ива Митева иска приватизация на НДК

Бившият председател на парламента и сегашен депутат от управляващата коалиция Ива Митева е предложила деактуване на зала №2 от НДК с цел бъдеща приватизация, алармира в. „Филтър”.

Острието на Слави смята, че не трябвало да се приемат много нови закони в парламента и бройката не показвала качество.

Митева, която дълги години е чиновник в правния отдел на Народното събрание и по този начин е отговорна много от законите да са с двойно тълкувание, позволяващо удобна трактовка, поиска промяна на Закона за референдумите.

Митева успя в цялото нищо говорене в едно тв студио да отклони вниманието от голямата далавера, която „Филтър“ разкри миналата седмица. Тв водещата удобно не й зададе опасния въпрос защо в Комисията по култура и медии е предложила деактуване на зала №2 на НДК, чрез което да я извади от активите на държавното дружество и да се създаде възможност за приватизирането й.

Вместо да бъде поставена натясно, Митева бе оставена да бъбри. „Нарушили сме автономната независимост на висшите учебни заведения и ме е срам, че съм гласувала този закон. Поисках свикване на коалиционен съвет по въпроса“, опита да се направи на работещ депутат Ива Митева, която е в дъното на подготовката на НДК за приватизация.