СКАНДАЛ: Нова губернаторка се оказа мастита банкерка и... галеристка (СНИМКИ)

Надя Донкинска бе назначена от Денков във Враца, била близка с бившата приятелка на Бойко Борисов

Политика
16:26 - 19 Юли 2023
19378
СКАНДАЛ: Нова губернаторка се оказа мастита банкерка и... галеристка (СНИМКИ)

Новата губернаторка на Враца, назначена днес с правителствено решение на премиера акад. Николай Денков - Надя Донкинска, се оказа бивша мастита банкерка и по информация на Lupa.bg - лична приятелка не на кого да е, а на експриятелката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Цветелина Бориславова. 

Някога Донкинска е била шеф на клона на небезизвестната СиБанк, собственост някога на Бориславова в града на Христо Ботев, преди да бъде купена от белгийската компания, впоследствие предприела сливане с още няколко банкови институции. 

Началото на кариерата й в банковото дело е там, но продължава с назначение на апетитна заплата в Общинска банка в Монтана към края на 2017 г. И изненадващо, само по-малко от 6 месеца по-късно е изхвърлена от въпросния пост. 

Междувременно активно е започнала да се занимава с изкуство и малко преди ковид пандемията открива собствена галерия в родния град, събираща редовно местния културен каймак.

Lupa.bg не успя да открие под името на чия фирма или фондация работи "Арт Кармин" с експозиции в центъра на града, но явно Донкинска успява да се издържа именно от нея.