Скандал в Lupa.bg! Лидер на „Евророма” нарича избирателите „мангали” (СНИМКИ)

Кандидатът за общинар в Ямбол Илия Иванов лъсна в скандален чат, в който се уговаря купуването на гласове

Политика
15:26 - 24 Октомври 2019 (обновена)
11780
Скандал в Lupa.bg! Лидер на „Евророма” нарича избирателите „мангали” (СНИМКИ)

Репортер на Lupa.bg попадна на супер скандален чат между мераклия за общинар в Ямбол и търговец на гласове. В онлайн комуникацията между кандидатът на „Евророма” Илия Иванов и някой си „г-н Савов” политикът, който е водач на листата на партията на Цветелин Кънчев, нарича своите избиратели „мангали”, които струват 20 лева.

Ето скрийншотове на уличаващия чат:

Проверка на Lupa.bg показа, че на сайта на Централната избирателна комисия е качена следната информация:

В ОИК Ямбол е постъпило заявление за регистрация от ПП ,,ЕВРОРОМА“ за участие в изборите  за общински съветници, подписано от Илия Тодоров Иванов, упълномощен от Цветелин Цанов Кънчев, в качеството му на представляващ партията, заведени под №7 на 13.09.2019 г. в 14.45 часа в регистъра на партиите за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

След преглед на документите ЦИК реши:

1.РЕГИСТРИРА партия ЕВРОРОМА за участие в изборите за общински съветници на община Ямбол.

2.Наименованието на партията за отпечатване в бюлетините за съответния вид избор е:  ПП ЕВРОРОМА

3.Издава удостоверение за регистрация на партия : ПП ЕВРОРОМА за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Решението, след обявяването му, да се впише в Публичния електронен регистър на партиите за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27октомври 2019 г.

Това доказва, че Илия Иванов наистина е водач на листата на „Евророма”.

Проверката ни установи още, че авторът на скандалната реплика „мангали за 20 лева”  отрича да е писал подобни обиди.

„Уважаеми приятели, за пореден път се обръщам към вас за да ви заявя, че тази информация, която се разпространява от този фалшив профил е ЛЪЖА. Не се поддавайте на фалшива информация! Това се прави с цел да ме злепоставят преди изборите. НИКОГА не съм писал такива неща. АЗ не пиша неграмотно, както са писали в този фалшив профил. Това го правят хора, които не се занимават с нищо друго, освен с фалшиви информации.

С уважение ;-)

Илия Иванов