СКАНДАЛ: Втори месец медиците в "Пирогов" са оставени без заплати

Здраве
15:32 - 12 Май 2022
3364
СКАНДАЛ: Втори месец медиците в "Пирогов" са оставени без заплати

Втори месец медиците в Институт "Пирогов" са оставени без заплати, оплака се лекар в ключовото спешно звено пред репортер на Lupa.bg. Оказва се, че част от колегите му, както и медсестрите и санитарите са били оставени без пукнат грош точно преди Великден, а вътрешните слухове, че ще има допълнения към възнагражденията под формата на бонуси, са се оказали пълно менте. 

Заради неяснотите около новия рамков договор, сключен с МЗ, както и заради ограниченията, които се налагат върху парите за болниците, а в същото време избирателното вдигане на парите за конкретни клинични пътеки, са докарали персонала на най-голямата спешна болница у нас до просешка тояга. 

"Всички опират до нас, връщат болни деца от 3-4 съседни клиники и ги препращат към нас без да е ясно защо, а ние не сме виждали заплати втори месец", оплака се медикът.  

Поредното недоволство на пироговци идва на фона на оплакванията, че възнагражденията им, в сравнение с други столични болници от ранга на ВМА и частните, са мизерни.

И готвят масирани протести срещу ръководството в лицето на проф. Иван Поромански. Из коридорите на института се чували призиви за връщането на поста на депутата от ГЕРБ проф. Асен Балтов, който и досега следи под лупа случващото се в болницата.