Скандално: Кметица на Доган лично контролира изборите в Крумовград

Себихан Мехмед давала насоки на избирателите да гласуват „правилно“ за АПС

Политика
17:10 - 27 Октомври 2024
4058
Скандално: Кметица на Доган лично контролира изборите в Крумовград

Кметицата на Крумовград от ДПС-Доган Себихан Мехмед лично контролира изборния процес в общината. В нарушение на Изборния кодекс, тя и свитата й от общинската администрация обикалят секциите в населените места и дават насоки на избирателите да гласуват „правилно“ за „Алианса за права и свободи“ на Ахмед Доган.

За скандалното поведение сигнализираха независими наблюдатели на изборния процес, пише "Рикошет". Освен това по нареждане на Мехмед председателите на секционните избирателни комисии не разрешават на членове и застъпници на същите комисии да упражнят на място правото си на глас.

Така например на кметския наместник в крайградското село Тополка Себихан Мехмед е заявила: „Няма да мърдаш от секционната избирателна комисия и няма да пускаш хората вътре да гласуват!“

Източниците допускат, че това не е единичен случай и кметица на Крумовгард е направила „проверка по домова книга“ и из други избирателни секции. Снимка доказва, че тя е направила незаконна „проверка“ и на секцията в село Пашинци.

От ДПС- Ново начало вече са сезирали полицията и РИК.