Слава богу, Слави бе дотук

ИТН е най-безполезното и най-вредно нещо, което за тези 33 години роди парламентарната ни система

Топ
17:15 - 08 Юни 2022
9700
Слава богу, Слави бе дотук

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ

За себе си мога да кажа, че чалга-саботажът на лицето СТ бе абсолютно очакван, многократно прогнозиран, напълно логичен и даже доста позакъснял ход.

Онзи, който от шоуто правеше политика, нямаше как да постъпи иначе, освен и от политиката да прави шоу. Само че като шоумен той има определени качества - да обслужва с нецензурен език ниски и низки потребности, подлютявайки ги с даже не конски, а със слонски дози патрЕотарство. Но като политика-мен той демонстрира пълната си несъстоятелност, любителство, профанство и нахалство. Направи престъпни грешки, профука възможни мандати за съставяне на правителство, извърши потресаващи глупости и непрекъснато саботираше управлението. Върхът на политическата му несъстоятелност бе неговия абсурдно смешен и нелепо трагичен кадрови подбор, изпълвал ме със срам за България и с тревога за бъдещето й.

ИТН за мен е най-безполезното и най-вредно нещо, което за тези 33 години роди парламентарната ни система. Най-вредното и най-уродливото.

Слава Богу, Слави бе дотук. Без него сигурно нещата ще станат зле. Но с него те бяха още по-зле. С него и заради него.

Колко прав се оказах, когато преди близо 20 години написах анализ до президента "В страната на Бойко и Слави", в който очертах двете най-големи злини за българската демокрация...