Слави Бинев заведе посланика на Пакистан в Дупница

Марван Алекс Аййаш представи най-важния плод в родината му - мангото, показа какво е трак арт

Любопитно
13:47 - 12 Юли 2019
3081
Слави Бинев заведе посланика на Пакистан в Дупница

Временно управляващият посолството на Пакистан в България Марван Алекс Аййаш направи официално посещение в Дупница в компанията на Слави Бинев. Бившият евродепутат е президент на Българската федерация по таекуондо.

Дипломатът бе придружен от неговите асистенти Зулфикар Мехр и Акрам Кха. Официалните гости посетиха кмета инж. Методи Чимев и заместника му Крум Милев и им подариха сорт манго, който вирее само в тяхната страна, пише „Вяра”.

Гостите представиха най-важния плод в родината им – мангото. Пакистан е земеделска страна, а производството на плодове е важна част от този сектор. В това се убедиха дупничани, които имаха възможност да вкусят плода и да опитат няколко напитки, в основата на които е именно една от най-големите пакистански гордости.

Мангото се слави като цар на всички плодове и е една от най-важните плодни култури както в Пакистан, така и по света. То е тропичен плод, който се харесва на повечето хора поради вкуса, аромата и отличните хранителни свойства, които притежава. Отглеждан е в повече от 100 страни в света.

Пакистанското манго е не само добро на вкус, но също така е с богата хранителна стойност. Има няколко вида манго в Пакистан. Някои от най-известните сортове са Синдри, Лангра, Чоса, Фаджри, Самар Баист, Дасери, Сароли, Тутапри, Нийлам, Малда, Колектор и Бенган Фали.

Този плод е силен антиоксидант. Според местната традиция суровото манго, подправено с щипка сол, утолява жаждата и предотвратява загубата на минерали от тялото.

Пакистанските гости показаха и традиционно местно изкуство – трак арт. При него колите се боядисват в най-различни цветове и на тях са изобразени фигури или пейзажи. По този начин автомобилите се превръщат в едни движещи се картини и такива гледки са ежедневие по улиците на Пакистан.