Слави от диванчето: Казах ли ви, че Трактора направи "сглобката"?

Политика
13:04 - 01 Септември 2023
3801
Слави от диванчето: Казах ли ви, че Трактора направи "сглобката"?

Че лидерът на ИТН Слави Трифонов диктува по телефона на депутатите си какви въпроси да задават на парламентарен контрол стана ясно от фейсбук статус по повод опорката, лансирана в последните седмици как убитият през август Алексей Петров стоял в дъното на коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Днес Бойко Борисов взриви парламента, като на влизане в сградата на бившия Партиен дом, обяви как действително Трактора си уговарял срещи за съставянето на кабинета, защото и на него му било писнало от толкова ялови парламентарни избори.

Слави пита от диванчето като какъв и с кого Петров се е срещал за целта - питания, които неговият народен избраник Гроздан Караджов мот-а-мо зададе от трибуната преди 2 часа на премиера Денков. А министър-председателят му отвърна, че нито знае за такива рандевута, нито е познавал Трактора.

"Министър-председателят каза от трибуната на Парламента, че не знае за такива разговори. Ако не знае, той какъв е? Фигурант ли е? Някой бръсне ли го за слива или просто му казват какво да прави и кого да назначава? Сега трябва да има аналитични предавания и журналисти, социолози, политолози, да анализират тази изключително скандална новина.

Дали ще стане така? Не вярвам. Сред българската журналистика има двоен стандарт. Изпитал съм го лично на гърба си. Журналистите, политолозите и социолозите най-вероятно ще си траят. Защо? Не знам. Няма кой да ги пита. Те май трябва да се питат сами.

Но по-важното е друго - убийството на Алексей Петров е много възможно да се окаже политическо и прокуратурата и МВР трябва веднага да започнат да разпитват всички участници в разговорите с Алексей Петров за съставянето на сегашното правителство. А иначе казано, това правителство е голям срам…ама много голям", пише днес Дългия.