Слави проговори! Обясни защо се е врътнал за мажоритарния вот

Дългия чака нов парламент без ГЕРБ, тогава щял да си удържи на обещанието

Политика
10:10 - 16 Април 2021
4063
Слави проговори! Обясни защо се е врътнал за мажоритарния вот

Страдащият неизвестно от какво лидер на най-голямата опозиционна партия у нас "Има такъв народ" Слави Трифонов едва за втори път изпълзя от нелегалност след изборите. Той обясни на почитателите си чрез социалните мрежи защо партията му се е отметнала от идеята си за мажоритарни избори, която досега ежедневно натрапваше.

Ето какво написа Слави:

Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?
Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?

Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.

За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си.