Слави Трифонов: Извикаха ни на бис, няма да се откажем

У нас
18:43 - 16 Февруари 2020
7465
Слави Трифонов: Извикаха ни на бис, няма да се откажем

"Според мен това събрание е бис. Толкова им харесва да учредяваме партия, че това е бис. Това, което направиха е да ни извикат на бис, за да се настървим още повече", обявил на учредителното събрание на партията си "Има такъв народ" председателят й Слави Трифонов. Той е благодарил на събралото се множество за това, че го подкрепяло в начинението.

"Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам „ние“. Напоследък се наслушахме, последните 10 години на „аз“. По-важното е „ние“, защото това е отборна игра. И една от основните цели, които ще направят България по-красива, по-добра,по-спокойна, по-успешна е да се създаде общност. С този референдум се изправихме срещу политическата система, която е самодоволна и иска да се възпроизвежда още дълго време, но това не евъзможно, защото отсреща стоят нормални хора, които не го желаят това", казал още Дългия. И отбелязал, че проектът му бил не толкова емоционално, колкото логично решение.

С думите: "Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент. Аз и вие създаваме инструмента, който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания – мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избъри и още неща, които ги пропусна Конституционния съд, тоест ги забрани, но те така или иначе ще се случат", Трифонов надъхал съмишлениците си при учредяването в "Рейбоу Плаза" днес, съобщиха от екипа на бъдещата формация. 

Снимки: "Има такъв народ"