Слави за боя в парламента: ПП и "Възраждане" бяха като дрогирани сектанти

Това, което се случи в пленарна зала е срамно и омерзително, заяви шефът на ИТН

Топ
13:51 - 01 Юни 2023
2000
Слави за боя в парламента: ПП и "Възраждане" бяха като дрогирани сектанти

"Това, което се случи сутринта в българския Парламент, не е само срамно, то е омерзително. И унизително. Това трябва да бъде българският елит?! Нямам думи. От едната страна ПП, от другата страна Възраждане, като две сектантски организации, чиито представители в парламента са дрогирани от представата за собственото си величие и непогрешимост", това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във фейсбук профила си по повод днешния скандал в пленарната зала. 

В сряда депутатие от ПП-ДБ и "Възраждане" влязоха в сблъсък край парламентарната трибуна след изказване на Явор Божанков от ПП. Нажежените страсти накараха шефът на НС Росен Желязков да обяви 10-минутна почивка, а след това и да прекрати работния ден. 

"А всъщност, са едни жалки хорица, препълнени от стремеж към власт, слава и пари. Това е абсолютен разпад и ако не се стреснем от това, което виждаме: записи, война в съдебната система, бой в парламента и какво ли не още, ако не се стреснем от това, което виждаме, просто ще се разпаднем. И като държава, и като нация, и като хора. Всяко нещо си има лимит. Мисля, че лимитът на нашето търпение отдавна е свършил", написа още Трифонов.