Славия попиля Царско село

Стражът на домакините - Янко Георгиев, носи вина за три от головете, които паднаха в неговата врата

Спорт
15:22 - 20 Ноември 2021
1982
Славия попиля Царско село

Славия разби с 5:2 като гост Царско село в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Тони Тасев вкара два гола за „белите“, а по един добавиха Радослав Кирилов, Емил Стоев и Питър Макрилос. За домакините се разписаха Лъчезар Балтанов и Мартин Кавдански.

Вратарят на Царско село Янко Георгиев носи вина за три от головете, които паднаха в неговата врата. Той можеше да реагира много по-добре при първия, третия и четвъртия гол за „белите“.

Лукас Диас отправи опасен удар от фал в 8-ата минута, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Славия, но Светослав Вуцов се намеси и изчисти в корнер.

Царско село поведе с 1:0 в 9-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Славия, Людовик Суарес увисна, а Лъчезар Балтанов отблизо с глава прати топката във вратата на Вуцов.

Славия бързо успя да изравни резултата. В 10-ата минута Георги Вълчев подаде на Тони Тасев, който стреля от малък ъгъл, а Янко Георгиев направи огромна грешка, позволявайки на топката да влезе във вратата му.

Тони Тасев стреля опасно от фал в 18-ата минута, Янко Георгиев отново не бе убедителен, но успя все пак да отклони топката, която след това срещна напречната греда.

Славия направи пълен обрат в мача в 20-ата минута. Дарко Тасевски пусна перфектен извеждащ пас към Емил Стоев, който бе изпуснат от защитата на Царско село. Стоев излезе сам срещу Янко Георгиев, след което технично го прехвърли, пращайки топката във вратата на домакините.

Царско село направи фрапантен пропуск в 21-ата минута. Гаетан Миси Мезу получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Славия. Миси Мезу беше изпуснат от Венцислав Керчев и изскочи сам срещу Вуцов, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Славия.

Три минути по-късно Ален Стеванович подаде добре към Лукас Диас, който стреля от дъгата на наказателното поле на Славия, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда на вратата на Вуцов. Царско село организира нова опасна атака в 27-ата минута, когато Лукас Диас проби отляво, преодоля и Емил Виячки, след което стреля от малък ъгъл, но Вуцов се намеси и спаси.

Славия пропусна страхотна възможност да вкара трети гол в 29-ата минута. Тони Тасев пусна много добър извеждащ пас към Радослав Кирилов, който изскочи сам срещу Янко Георгиев и успя да стреля покрай него, но и встрани от вратата на Царско село.

Людовик Соарес стреля от границата на наказателното поле на Царско село в 34-ата минута, след което Янко Георгиев отново не бе убедителен, Ертан Томбак се опита да играе с топката, но вратарят успя да поправи грешката си.

Пред Миси Мезу се откри добра възможност в 37-ата минута. Той стреля, но Светослав Вуцов се намеси и спаси.

Славия можеше да вкара трети гол в 41-ата минута. Ертан Томбак пусна дълъг извеждащ пас към Тони Тасев, който изпревари Янко Георгиев и успя да прокара топката между краката му. След това Александър Александров се намеси решаващо и успя да предотврати трети гол във вратата на Царско село. Тасев се строполи в наказателното поле на Царско село, искайки дузпа. Георги Кабаков изчака ситуацията да бъде разгледана с ВАР, но правилно бе преценено, че Тасев преигра в случая.

Славия организира бърза контраатака в 47-ата минута. Радослав Кирилов подаде към Дарко Тасевски, който преодоля Иван Бандаловски и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Янко Георгиев.

Царско село можеше да изравни резултата в 51-ата минута, когато Христо Попадийн подаде на Лукас Диас, който стреля, но Светослав Вуцов отново бе стабилен и спаси.

Славия вкара трети гол в 58-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Царско село, Янко Георгиев излезе, за да боксира топката, но я изпрати право в краката на Радослав Кирилов, който стреля от границата на наказателното поле на домакините, топката мина под плонжа на вратаря и влетя в мрежата му.

Царско село намали своя пасив в 74-ата минута. Лъчезар Балтанов центрира от корнер в наказателното поле на Славия, където се получи много сериозно разбъркване, а най-съобразителен бе Мартин Кавдански, който отблизо прати топката във вратата на Светослав Вуцов.

Славия поведе с 4:2 в 76-ата минута. "Белите" организираха бърза контраатака. Радослав Кирилов стреля, Янко Георгиев отново се представи изключително посредствено. Вратарят на Царско село отрази удара на Кирилов, но остави топката на пътя на Питър Макрилос, който съвсем отблизо вкара топката във вратата на Царско село.

Съдията Георги Кабаков свири дузпа за Славия в 84-ата минута. Радослав Кирилов подаде към Тони Тасев, който бе фаулиран от Дилян Георгиев и Кабаков без колебания посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Тони Тасев в 86-ата минута, който направи резултата 5:2 в полза на Славия.

Славия е трети във временното класиране с 26 точки, а Царско село е последен с 10 точки.