Славия Прага на 1/4-финал в Лигата на Конференциите след червени картони и общо 12 гола

Фейенорд победи с 3:1 Партизан и също се класира на четвъртфинал

Спорт
12:17 - 18 Март 2022
1107
Славия Прага на 1/4-финал в Лигата на Конференциите след червени картони и общо 12 гола

ЛАСК Линц и Славия Прага изиграха драматичен реванш от 1/8-финалите на Лигата на конференциите. Австрийците спечелиха с 4:3, но с общ резултат 7:5 Славия продължава напред. Чешкият тим изкова комфортен аванс от 4:1 в първия мач преди седмица, но днес получи сериозен отпор.

Гостите завършиха двубоя с 9 души. В края на първата част Айхам Узоу беше изгонен с втори жълт, съответно червен картон, а в 85-ата минута Сърджан Плавшич си изкара директен червен картон.

Шоуто започна в средата на първото полувреме, когато Питър Олайинка изведе чехите напред в резултата. Отговорът на домакините дойде в 36-ата минута с гола на Филип Визингер, така че да бъде възстановено равенството.

Секунди по-късно Славия отново поведе чрез Александър Ба, но в 42-рата минута остана с човек по-малко на терена. Узоу извърши глупаво нарушение и постави в неизгодна позиция своя тим.

В 62-рата минута обаче Йира Сор нанесе съкрушителен удар, вкарвайки за 3:1. Определено Славия си помисли, че всичко в този сблъсък е решено. Само че ЛАСК не се отказа до самия край.

В 76-ата минута Визингер вкара втория си гол в срещата за 2:3. Пет минути преди изтичането на редовното време Плавшич остави гостите с двама по-малко. Това веднага се отрази и австрийците направиха пълен обрат в рамките на няколко минути. Андреас Грубер изравни в 87-ата минута, а две минути по-късно Александър Шмид направи резултата 4:3 в полза на ЛАСК.

Резултатът от първия мач обаче натежа. Домакините не намериха сили за още 2 гола, с които щяха да вкарат мача в продължения. Така Славия Прага си проправи път към четвъртфиналите, като ще научи съперника си на тегления утре жребий.

В друг късен мач от Лигата на конференциите Фейенорд победи с 3:1 Партизан и също се класира на четвъртфинал. В първия мач нидерландците спечелиха с 5:2 в Сърбия.

ПАОK пък отстрани Гент след успеха 2:1 като гост и минимална победа с 1:0 при домакинството си преди седмица.