След 13 години: Шумахер отново подкара Ферари

Синът на легендарния пилот – Мик, направи първите си тестове във Ф1 с червения болид

Актуални новини
13:39 - 02 Април 2019
10939
След 13 години: Шумахер отново подкара Ферари

След близо 13 години светът отново видя Шумахер да пилотира Ферари във Формула 1. Само че не вездесъщия Михаел, със седемте шампионски титли, а неговия син – 20-годишното му копие Мик. Докато баща му гасне в будна кома (вече шеста година), младокът гордо подкара червения болид за тестове на пистата в Бахрейн, като част от академията за млади пилоти на Ферари. Италианците се надяват някой ден Шумахер-младши да възроди магията на легендарния си татко, донесъл 5 титли на най-популярната марка във Ф1.

Шуми-джуниър подкарва червения болид на пистата в Бахрейн 

Повечето пилоти биха имали лукса да преминат през това първо сериозно изпитание на спокойствие зад кулисите. Заради популярността на баща си обаче, Мик трябва да се изправи пред предизвикателството пред очите на целия свят. Дали има против, че е под светлината на прожекторите? „Труден въпрос”, отговоря той. „Това е част от мен. Аз съм син на баща си и съм щастлив от това.

Постигнатото от него във Ф1 е най-великото за всички времена. Щастлив съм, че ми е баща”.

Михаел Шумахер напусна спорта през 2006 г., но четири години по-късно се завърна. Между 2010 и 2012 бе част от Мерцедес, а година след това дойде трагичният инцидент в Алпите. След повече от десетилетие на огромен риск за живота си по пистата, Шумахер се удари жестоко... докато караше ски. Тежката травма в главата не го уби, но увреди безвъзвратно мозъка му и мъките му в будна кома продължават до днес. От онзи момент никой, освен семейството и екипа лекари, не е виждал великия пилот.

„Нямаше да съм този човек, ако не беше той”, казва още Мик за татко си, който има и две световни титли с Бенетон.

Последната година бе вълнуваща за младия германец.

Първо спечели европейската титла във Формула 3, а наскоро направи следващата голяма крачка с дебют във Формула 2.

Съпругата на легендата Шумахер - Корина, с усмивка наблюдава първите стъпки на сина им във Ф1

Настоящият пилот №1 на Ферари – Себастиан Фетел няма съмнения, че Мик е бъдеща суперзвезда. Бившият шампион с Ред Бул заяви: „Името му предполага някакви очаквания, но за да стигнеш до Ф1, трябва да докажеш, че си бърз. Засега той се справя много добре. С развитието си през последните години заслужи това място и ние трябва да му дадем време и спокойствие да си свърши работата”, споделя Фетел за младока.

Директорът на Ф1 Рос Браун, бивш шеф и във Ферари, добавя: „Той е много приятен млад човек, напрежението и предизвикателствата могат да му натежат. Но аз съм сигурен, че ще се справи. Семейството му има опит от времето на Михаел, така че са наясно как да помогнат на Мик да успее.

Доста е вълнуващо, гледам Мик и виждам в него Михаел”, впечатлен е Рос Браун.