След дългия хоумофис - бум на секса на работното място

Фейсбук има правило за служителите - можеш да поканиш колега или колежка на среща само веднъж

Здраве
15:11 - 16 Февруари 2022
6484
След дългия хоумофис - бум на секса на работното място

Оказва се, че връзките в офиса са по-дълготрайни от търсенето на партньор по обичайния начин, твърдят сексолозите и специалистите по интимни отношения.

Свикнахме да работим у дома, далеч от колегите, от потенциалните си партньори. И сега, когато много от нас се връщат отново към офисния режим, си задаваме въпроса доколко връзките на работното място са добра идея. Преди време се смяташе, че ако искаме дълготрайна връзка, не трябва да се оглеждаме за колеги. Но сега нещата стоят по друг начин, пише woman.bg.

Оказва се, че две трети от хората са имали романтична връзка с колега, докато 31% от тези, които са излизали с човек от офиса най-вероятно ще се оженят, сочат резултатите от проучване на "Кариър билдър".

Въпреки нарастващата популярност на приложенията за запознанства, двойките, срещнали се в офиса, са по-дълго време заедно, твърдят специалистите. Донякъде това може да се обясни с времето, което прекарваме на работа. 40 часа седмично не са никак малко.

Учените развенчаха още един мит наскоро - че противоположностите се привличат. Оказва се, че общите черти между двама души са далеч по-важни. Хората са по-склонни да създават приятелства и отношения с тези, които живеят наблизо или имат сходни нива на образование и ценности. Адвокатът Анмари Карвальо от Манчестър се омъжила за Адам преди девет години, след като двамата се запознават на работа - в престижна юридическа фирма. 41-годишната Анмари, която в момента ръководи консултантска агенция, казва: „В много отношения процесът на набиране на персонал във вашата компания може да е свършил голяма част от работата вместо вас, защото е вероятно и двамата да сте били наети на базата на вашите подобни образователни и житейски цели.”

Романсите на работното място са по-дълготрайни, защото партньорите имат поглед над работата си и се разбират по-добре. И се познават по-добре. Вероятно между вас и партньора ви ще има повече взаимно уважение, ако сте се срещнали в офиса, вместо в приложение за запознанства, казва терапевтът Лохани Нур. Най-вероятното място за любовта да цъфти е по време на напитките в щастливите часове, като проучване показва, че така се събират 12% от двойките на служителите.

Разбира се, не всичко е розово. Възможно е да има и подводни камъни. Като клюките, които ще тръгнат по ваш адрес след като всички разберат, че сте двойка. Ако нещата не потръгнат, твърде възможно е след това да изпитвате известна неловкост. Възможно е неуспешната връзка да се отрази негативно на работата ви и да се наложи да си търсите нова. В много компании служителите по подбор на кадрите предупреждават, че ако имате връзка, продължаваща повече от 2 месеца, трябва да съобщите това на прекия си ръководител.

В много фирми, включително във фейсбук, има правило, според което можете да поканите колега на среща само веднъж. Ако той ви откаже, не можете да го поканите отново. Според повечето специалисти обаче след дългото отсъствие от офиса, сега може да се очаква бум на връзките на работното място и на сватбите.