След две години и половина: Левски най-сетне би ЦСКА 1948

В мъгла и дъжд в Бистрица "сините" грабнаха успеха с 4:2

Спорт
21:31 - 15 Септември 2024
1216
След две години и половина: Левски най-сетне би ЦСКА 1948

Левски сложи край на серията от 5 поредни мача без успех над ЦСКА 1948, след като победи „червените“ с 4:2 като гост в двубой от изтегления 12-и кръг на българското първенство. Това бе първа загуба за тима на Валентин Илиев от началото на сезона.

Мустафа Сангаре вкара първия си гол като титуляр за "сините" в 16-ата минута, когато засече с глава топката след центриране на Евертон Бала. Сангаре реализира второ попадение в 27-ата минута, когато отново се разписа с глава, този път след центриране отдясно на Алдаир.

Шест минути преди края на първата част Радослав Кирилов се мушна между Асими Фадига и Алдаир, след което прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на "сините".

Алекс Колев също записа името си сред голмайсторите, след като в 58-ата минута разстреля от упор вратата на Петър Маринов след центриране на Бала от лявото крило. В 77-ата минута Марин Петков реши всичко в мача с четвърти гол, който отбеляза с изстрел от далечна дистанция.

ЦСКА 1948 вкара и втори гол, дело на Марио Илиевски в добавеното време, който се разписа след ниско центриране отдясно на Стив Фуртадо.

С тази победа, която за Левски бе първа над ЦСКА 1948 от февруари 2022 г. насам, „сините“ събраха 19 точки на върха във временното класиране, докато „червените“ са на 9-а позиция с 9 точки.