След провала: Изритаха главния мениджър на Бундестима

Оливер Бирхоф и германската федерация прекратиха договора си

Спорт
11:53 - 06 Декември 2022
1031
След провала: Изритаха главния мениджър на Бундестима

След провала на националния отбор на Германия по футбол на световното първенство в Катар мениджърът му Оливер Бирхоф прекрати договора си, който беше до 2024 година, съобщиха от Германската футболна федерация. Бившият национал направи това 18 месеца преди Евро 2024, на което домакин ще бъде именно Германия.

"Оливер Бирхоф и федерацията се разбраха днес да прекратят договора им, който беше до 2024 година", заяви Германската федерация в комюнике, дошло седмица след елиминирането на Бундестима от груповата фаза на Мондиал 2022.

"Футболът беляза живота ми и продължаваме заедно. Беше чест да мен да мога да работя толкова дълго за германския футбол. Освобождавам пътя за нови решения", написа Бирхоф в комюникето.

След като напусна турнира след първия кръг и на световното първенство в Русия преди 4 години, когато беше действащ световен шампион, тимът на Германия си тръгна рано и в Катар след загуба от Япония (1:2), равенство с Испания (1:1) и победа над Коста Рика (4:2).

Деня след отпадането президентът на федерацията Бернд Нойендорф отказа да коментира бъдещето на Оливер Бирхоф и селекционера Ханзи Флик, като поиска от тях анализ за провалите от 2018 година насам.