Словения отваря училищата от 15 май

Новини
12:35 - 03 Май 2020
1806
Словения отваря училищата от 15 май

Обучението по телевизията и интернет, въведено в Словения заради COVID-19, ще продължи в следващите две седмици въпреки облекчаването на мерките, предприети заради заразата от новия коронавирус, като постепенното отваряне на детски градини и училища се очаква да започне на 15 май, обяви снощи министърът на науката, образованието и спорта в словенското правителство Симона Кустец, предаде МИА.

В училищата ще се върнат учениците от първите три класа в основните училища, зрелостниците, учениците със специални потребности и тези, които трябва да подобрят оценките си, каза Кустец.

Дистанционното обучение функционираше относително добре на практика, така че смятаме, че можем успешно да завършим учебната година, заяви Кустец, цитиран от БТА.

Според епидемиологичните препоръки в учебните стаи ще трябва да има по-малко ученици и една паралелка вероятно ще бъде разделена на две, ще трябва да се осигурят достатъчно средства за дезинфекция и редовно проветряване на пространството, а маски ще бъдат необходими само за учениците над 12 години.