Слухът за смъртта на легендата Джери Лий Луис силно преувеличен

Фалшивата новина за кончината му дойде10 дни след като легендата влезе в Залата на славата

Любопитно
23:22 - 27 Октомври 2022
4810
Слухът за смъртта на легендата Джери Лий Луис силно преувеличен

Легендата на рокендрола Джери Лий Луис не е починал в сряда, както съобщи американската медия TMZ. Изданието се извини , че е получило ненадеждна информация.

87-годишният музикант с прякор „Убиецът“ е известен с хитове като „Whole Lotta Shakin’ Goin’ On“ и „Great Balls of Fire“.

Неговата сестра, Линда Гейл Луис, публикува във Facebook във вторник: „Моля, молете се за моя скъп брат, той преминава през труден период и се нуждае от нашите молитви и положителни мисли точно сега. Много благодаря."

Погрешната новина за смъртта на Луис идва 10 дни след като той беше въведен в Залата на славата на кънтри музиката. Той не успя да присъства на церемонията в Нешвил поради забрана от своя лекар. Колегите кънтри звезди Ханк Уилямс младши и Крис Кристоферсън се появиха вместо него, за да приемат наградата.

Роден в Луизиана през 1935 г., Луис израства с кънтри музика. Той казваа, че е започнал да свири на пиано на 9 години.

В крайна сметка той спечели четири Грами, включително награда Грами за цялостно творчество и две награди Грами от Залата на славата. Той беше въведен в първия клас на Залата на славата на рокендрола през 1986 г.

Но кариерата му беше почти съсипана заради скандала, свързан с брака му с 13-годишната му братовчедка Майра през 1958 г.