Служител на следствието е в мозъчна смърт след меле пред бар

48-годишният мъж е пребит от охранители на нощното заведение в Попово

Топ
08:28 - 22 Декември 2022
6822
Служител на следствието е в мозъчна смърт след меле пред бар

46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна смърт след сбиване пред нощен клуб в град Попово. Инцидентът е от събота срещу неделя. Мъжът е баща на три деца. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението, отказали да го пуснат заради неприличен външен вид, предава Нова.

Гален Минчев и Здравко Здравков решават да посетят нощен клуб в град Попово около два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзирател в разградския следствен арест. Само той получава отказа да бъде пуснат в клуба, твърди неговият приятел.

„Стана проблем, че моят приятел е с анцуг. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с анцуг – не. Изкараха ни извън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от охраната ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е полицай, за да го оставят и крещя: „Той е полицай, оставете го”. Дойдоха полицаите и завариха охраната върху Гален”, спомня си Здравко Здравков, който е приятел на пострадалия мъж.

Двамата мъже отиват в полицията, за да дадат показания и се прибират. Съпругата на надзирателя го посреща, виждайки рани по лицето му. „Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката”, казва Христина Димитрова.

След няколко часа сън Гален Минчев започва да разказва на съпругата си за случая с него през нощта. „Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не може да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те казаха, че е направил исхемичен инсулт”, допълва жената на Гален.

Мъжът е приет в търговищката болница. Ден по-късно се влошава и го местят в реанимация, където по изключение е допуснато да бъде посетен от съпругата си. „Видях го, питах го как е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той каза, че е надута и явно са му счупили ръката, защото са го ударили с бухалка”, каза още Христина Димитрова.