Смениха шефа на Кадастъра

Актуални новини
20:07 - 09 Септември 2024
1849
Смениха шефа на Кадастъра

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е назначен инж. Милен Димиев.

"Трябва да докажем, че АГКК може да бъде отново една от институциите, предлагаща най-добрите електронни услуги", каза министър Коритарова при представянето на новия директор пред екипа на агенцията, цитирана от БТА.

Засилването на дейностите по приемане на кадастралната карта и кадастралните регистри, възлагане изработването на нови и 100% покриване на урбанизираната територия на страната с кадастрална карта са сред основните приоритети и задачи, които очерта министър Коритарова. Инж. Димиев увери, че ще направи всичко възможно, за да се случват нещата по най-добрия начин.

Милен Димиев е магистър инженер по геодезия от Университета архитектура, строителство и геодезия. Притежава опит в сферата на проектирането на подробни устройствени планове, изработване на инвестиционни проекти по част "Геодезия", създаване на кадастрални карти и регистри, включително специализирани по ЗУЧК, изследване на деформации на съоръжения и свлачищни участъци. Работил е също и в областта на консултантските услуги по извършване на отчуждителни процедури, мониторинг на морски плажове. Притежава и допълнителни специализации.

Досегашният изпълнителен директор на АГКК инж. Момчил Терзийски е подал молба за напускане по лични причини, вследствие на което е освободен от досега заеманата длъжност. Министър Коритарова изказва благодарност за свършеното от него до момента.

Снимка: Булфото (архив)