Сменят членове на СИК в София област заради СOVID

Два сигнала за нарушения в деня за размисъл са подадени в 23 РИК

Политика
19:05 - 03 Април 2021
5009
Сменят членове на СИК в София област заради СOVID

Два сигнала са подадени в 23-та РИК София град в деня за размисъл. Това съобщиха от избирателната комисия.

Единият е свързан с посещение на кандидат за депутат в УНСС. Другият e казус с карантиниран във "Възраждане", но с постоянен адрес в "Красно село".

РИК 23 по-късно ще се произнесе и по двата сигнала.

Предадени са изборните материали на всички секционни избирателни комисии. Машините за гласуване в 23-ти МИР София град са 584. В днешния ден се правят замени на членове на секциите, които са се отказали да участват в състава им.

Нормално протича денят за размисъл в 24-ти многомандатен избирателен район София град. В момента продължава раздаването на изборни материали в някои секции в района.

Няма сигнали в деня за размисъл в 25-ти многомандатен избирателен район София град. Раздадени са изборните материали на секционните избирателни комисии. Общият брой на машините в района е 477, съобщава Фокус.

Няма сигнали за нарушения в деня за размисъл в София област.  В днешния ден е променян съставът на секционните избирателни комисии заради членове с COVID.

Хартиените бюлетини са предадени на секционните избирателни комисии в областта, като от РИК отчитат известно забавяне в някои секции на доставката на машините.