Софи Маринова замесена в интернет шашма

Нещо за четене
15:39 - 12 Август 2020
2385
Софи Маринова замесена в интернет шашма

Измамници обещават до 8 милиона долара, кола и апартамент  от името на Софи Маринова. Кандидатите трябва да отбележат месеца на раждането си под пост, публикуван от профил в социалните мрежи с нейното име. За измамата алармира самата изпълнителка, видя Lupa.bg.

„Скъпи фенове и приятели, това е измама“, написа Маринова от единствения си официален профил в инстаграм.

Тя предупреди още, че измамниците обещават не само големи суми пари, но и заблуждават, че те ще бъдат изплатени до 10 минути след обявяването на името на "победителя".

Самата игра се корени в това фенове да изпращат като съобщение на лъжливия профил месеца, в който са родени. Според него се определя и каква сума могат да спечелят, като септември се оказва най-доходоносен от всички. Измамниците призовават също така последователите на Софи Маринова да споделят публикацията, за да достигне тя до повече хора, като твърдят, че всеки, който го стори, ще получи карта за подарък и "големи пари". "Победителят ще може да спечели кола и къща", твърди се още в написаното от фейк профила на Софи.

Преди две години Софи пак се оплака от злоупотреба с името й. Тя съобщи, че измамник, който се представя за нея, търси пари и телефони в социалните мрежи. Тогава фолкиконата не разполагала с лични профили във фейсбук и инстаграм.

"Аз нямам профил, но изведнъж се появиха 20-30 фалшиви фейсбуци, инстаграм. Човекът звъни на колеги и приятели и иска пари и телефони, все едно за мен, като казва, че съм много заета с "Капките", разказа тогава Софи Маринова.