SOS: Помогнете на 2-годишната Бояна да оздравее

Новини
10:46 - 11 Май 2022
2184
SOS: Помогнете на 2-годишната Бояна да оздравее

2-годишната Бояна има спешна нужда от средства за лечение в чужбина. Детето страда от рядко генетично заболяване и само скъпа терапия зад граница може да я излекува.

Само допреди три месеца, Бояна е тичащо и щастливо дете, след което настъпва пълен обрат. 

„До месец февруари, дори до началото на март, тя беше като всички деца – растеше, учеше всичко ново, познаваше света, играеше. Но забелязахме как
започва да мята леко дясното краче“, разказа Пламена Пачова, майка на Бояна.

Родителите са в шок, когато разбират, че Бояна е тежко болна. „Установиха, че тя е с рядко генетично заболяване, което прогресира бързо. И след
периода в болниците – манипулациите, анестезиите – болестта агресира още повече. Преди ходеше, стъпваше. Сега едва успява, по-малко от два месеца след началото на всичко, да стои на краката си права, и то с помощ“, обяснява Пламена.

„Тя с всеки изминал ден се влошава. Тя загуби доверие почти към всички, постоянно е гушната в мен, не ме изпуска. Няма как да работя, няма как да изляза от къщи. Търси в мен някакво спасение. Стана нервна, за всяко нещо реве. На ден сигурно 7-8 часа протичат в рев“, разказва бащата Иво Пачов.

Единствената надежда е заболяването да бъде стопирано с много скъпа терапия в чужбина. Бояна е запазила когнитивните си способности, но трябва да се действа много бързо.