СОС заседава извънредно заради трафика в София

Заседанието ще се проведе в четвъртък

Новини
13:00 - 14 Октомври 2024
2226
СОС заседава извънредно заради трафика в София

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно тази седмица заради трафика в София. Заседанието ще се проведе в четвъртък, 17 октомври, от 10:00 часа. На него ще бъде изслушан кметът на столицата Васил Терзиев.

Председателят на СОС Цветомир Петров заяви в своя позиция, че е задължен да свика заседание при искане на 1/3 от общинските съветници. Според него в искането Терзиев да бъде изслушан за задръстванията в София няма нищо извънредно. По думите му политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия.

Петров отбеляза, че трафикът в столицата не е резултат от последните месеци, а следствие на години липса на адекватни мерки. Пример за това е нерехабилитирането на ключови рингови булеварди, което би облекчило автомобилния поток, недостатъчното развитие на градския транспорт като ефективна алтернатива на автомобилното движение, както и непълната и несъгласувана с визията за устойчиво развитие веломрежа, поясни той.

От първия ден на нашето управление започнахме да работим за намирането на решения на тези натрупани с времето проблеми. Задръстванията в София не са ново явление, свързано с встъпването в длъжност на кмета Терзиев, посочи председателят на СОС.