Спартак загуби от Берое с 0:4

Хетррик на Тонислав Йорданов донесе голямата победа във Варна

Спорт
20:20 - 09 Април 2023
1999
Спартак загуби от Берое с 0:4

Спартак Варна не успя да се възползва от грешната стъпка на Хебър, който загуби днес от Черно море с 0:1, и да намали дистанцията между двата отбора в дъното на класирането, предава БНР.

Момчетата на треньора Димитър Димитров-Херо загубиха пред собствена публика от Берое с 0:4 и шансовете им за оставане в елита намаляват все повече. 

Спартак остава последен след този мач със скромните 12 точки, с 4 по малко от 15-ия Хебър и 8 от 14-ия Пирин. С успеха си Берое е вече с 24 точки на 11-та позиция във временното класиране.

В 15-та минута Берое откри резултата. Топката успя да достигне до Симеон Мечев, който с техничен удар вкара за гостите. 

В 22-та минута Родни Антуи опита удар от около 20-тина метра, но топката се отби в играч на гостите. Играчите на Спартак 1918 Варна имаха претенции за дузпа в тази ситуация. Положението бе прегледано с ВАР и главният съдия Иво Андреев отсъди наказателен удар за домакините в 26-та минута. Минута по-късно зад топката застана Лерой Микелс, който стреля, но вратарят на Берое Иван Караджов успя да спаси, при последвалата добавка отново стреля Лерой Микелс, но стражът на гостите показа класа и спаси и този удар. 

В 48-мата минута топката попадна у Тонислав Йорданов, който с удар по диагонал отдясно, от около десетина метра вкара за 2:0 за Берое. 

В 65-та минута Берое поведе с 3:0. Спас Георгиев центрира отдясно, а Тонислав Йорданов с глава засече топката и вкара втория си гол в срещата и третия за старозагорци в мача. 

В 81-та минута съдията отсъди дузпа за Берое за игра с ръка на Пламен Димов в наказателното поле на домакините. Минута по-късно Тонислав Йорданов бе точен от бяха точка и оформи своя хеттрик в срещата.