Спецакция в Дупница: Четирима арестувани за дрога

Полицаите спипаха надрусани шофьори, прибраха им марихуаната

Новини
19:53 - 19 Юли 2022
2485
Спецакция в Дупница: Четирима арестувани за дрога

В Дупница са арестувани четирима за наркотици до 24 часа, информираха от МВР. Това стана по времето на провеждане на полицейска акция срещу разпространението на дрога.

Полицаите се натъкнали на кола "Ауди А3", шофирана от 24-годишен мъж. Тестът на водача с техническо средство отчел положителна проба за марихуана и амфетамин, а при претърсване от него са иззети 5 топчета марихуана с общо тегло 3.5 грама. Последвала проверка и на спътника му - 18-годишен дупничанин. У него криминалистите открили суха, зелена тревиста маса с тегло 4.7 грама.

В рамките на операцията, на улица в Дупница, за извършване на контрол служители на Пътна полиция спрели "Тойота Рав 4", управлявана от 19-годишен жител на Благоевград. Младежът бил тестван с техническо средство, което показало, че е седнал зад волана под въздействие на канабис.

При проверка на спътника му - 18-годишен благоевградчанин, младият мъжа се опитал да избяга, навлизайки в земеделски имот, където изхвърлил плик, съдържащ 60 грама суха, зелена тревиста маса. Извършеният полеви наркотест показал, че количеството е канабис.