Спипаха двама иманяри, копали над с. Црънча (СНИМКИ)

Актуални новини
11:37 - 12 Май 2020
1990
Спипаха двама иманяри, копали над с. Црънча (СНИМКИ)

Двама мъже, извършвали незаконни иманярски разкопки, са установени и задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ в Пазарджик.

Разследването е проведено след получен сигнал от граждани извършващи туристически преход в гората. В местността „Градището“ край пазарджишкото село Црънча те забелязали, че двама мъже извършват незаконна дейност, като правят незаконни разкопки. Виждайки туристите, иманярите веднага избягали и се укрили.

Гражданите обаче незабавно подали сигнал в полицейското управление в Пазарджик. С изясняването на случая се заели служителите от сектор „Криминална полиция“ подпомогнати от полицейски и младши-полицейски инспектори, обслужващи района. В резултат на проведените дейности са установени и задържани мъж на 30 години от село Дебръщица и 33-годишен от септемврийското с. Бошуля, пише „Глас”.

При извършените огледи в района на местността органите на реда открили множество инструменти – лопати, кирки, брадви, лостове, части от керамични и каменни съдове, старинни монети. В къщата на по-младият мъж била открита и незаконно притежавана самоделна пушка със сгъваем приклад и два металдетектора.

Намерените веществени доказателства са иззети, а „дуото“ е задържано в ареста на полицията в Пазарджик за срок от 24 часа. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.