Спипаните в Лозен автоджамбази май са свили джипа на Плевнелиеви

Новини
19:16 - 12 Април 2022
5722
Спипаните в Лозен автоджамбази май са свили джипа на Плевнелиеви

Краденото БМВ, с което бяха хванати трима мъже докато го разфасоват, е било задигнато със същата технология, с която бе откраднат джипът на президента (2021-2017) Росен Плевнелиев и съпругата му Деси. Предстои да се установи става ли въпрос за една и съща банда.

Техниката е познато като "кийлес". При нея бандит се доближава до човека, който държи ключа от колата, носи специална джаджа, която прихваща сигнала от ключа. Другият бандит стои до колата с втората част от устройството. То предава сигнала и автомобилът се отключва. Бандитите са щели да продадат колата на части, разказа главен инспектор Николай Плетеков, началник на сектор "Автокражби" в СДВР.

Задържаните са Георги Стоянов от София, 42 г. известен на МВР с кражби, с прякор Жоро ММА-еца, Виктор Мешалов от. с.Лозен, общ. Столична, 33 г., известен на МВР за кражби и Георги Георгиев от с. Лозен, общ. Столична, 43 г., известен на МВР, който е наемател на гаража. Тримата били хванати да разфасоват крадено возило вчера в София.

Чисто новият джип БМВ Х5 на Деси Плевнелиева, съпруга на бившия президент Росен Плевнелиев, беше откраднат през декември от паркинг на търговския център "Ринг мол" в столичния ж.к. "Младост".

Деси Плевнелиева получи джипа БМВ Х5 като подарък от Росен Плевнелиев съвсем скоро преди кражбата. Немското високопроходимо возило е със заводска цена от 185 000 лева.