Списък: СОС вади 3,14 млн. за ремонти на забавачки и училища

Общество
14:54 - 23 Май 2023
1129
Списък: СОС вади 3,14 млн. за ремонти на забавачки и училища

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение за осигуряване на средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за изпълнение на ремонтни дейности на училища и детски градини през 2023 година.

Докладът е внесен от председателя на бюджетната комисия Стефан Марков и на ресорния зам.-кмет Дончо Барбалов.

Общата стойност на необходимите финансови средства за изпълнение на 25 обекта е до 3 141 830 лв.

Рехабилитацията на 24 сгради на образователни и детски заведения ще бъдат възложени за изпълнение на районните администрации, а един - обект на 8-мо СУ „Васил Левски“, район "Студентски“ ще бъде възложен за изпълнение на ръководството на училището.

Останалите дейности, за които е необходимо финансиране са:

Подмяна на осветителна, мълниезащитна, пожароизвестителна и електрическа инсталации в сградата на ДГ № 113, в район "Средец" (299 660 лв. с ДДС)

Ремонт на покриви на физкултурен салон и топла връзка с корекция на отводняването на 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" в район "Възраждане".

Ремонт на покрив на 29 СОУ "Кузман Шапкарев" в район "Сердика".

Ремонт на ВиК инсталация на ДГ № 48 "Братя Грим" в район "Сердика".

Подмяна на отоплителна инсталация на ДГ № 69 в район "Подуяне" (250 000 лв.).

Ремонтно-възстановителни работи на външни стълби на 8 СУ "Васил Левски" в район "Студентски".

Хидро-топло изолационни работи на покрив на трети корпус на ДГ № 34 "Брезичка" в район "Изгрев".

Подмени на отоплителна инсталация в сградата на филиала на ДГ № 141 "Славейкови поляни" и на абонатната станция на ДГ № 192 "Лозичка" в район "Лозенец".

Ремонт на канализация на ДГ № 52 "Илинденче" - филиал "Кукуш" и ремонт на покрив и възстановяване на вертикална планировка на едноетажна сграда на ДГ № 52 на ул. "Пловдив" в район "Илинден" (381 875 лв.).

Ремонт на покрива на ниското тяло свързващо физкултурния салон с основната сграда на 89 ОУ "Д-р Христо Стамболски" в район "Искър".

Ремонт на покриви над физкултурен салон и корпус "А" на 118 СУ "Акад. Людмил Стоянов, Основен ремонт на покрив на градинския корпус на ДГ № 59 "Елхица , както и ремонт на терасите в ДГ № 123 "Шарл Перо" в район "Младост".

Изграждане на вентилационна система в кухненски блок на ДГ № 37 "Вълшебство“ в район "Витоша".

Ремонт на помещения за разкриване на допълнителни паралелки за първи клас в 64 ОУ "Цар Симеон Велики" в кв. Симеоново и в 50 ОУ "Васил Левски" в кв. Драгалевци.

Ремонт на компрометирана външна топлоизолация на сградата на ДГ № 82 "Джани Родари" и подмяна на компрометирана покривна хидроизолация на сградата на ДГ № 198 "Косе Босе“ в район "Връбница".

Ремонт на покриви на учебни корпуси на 177 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в район "Нови Искър" (211 150 лв.).

Ремонт на работилница в 83 ОУ "Елин Пелин" и ремонт на покриви на 2-етажна и 3-етажна сгради на 192 СУ "Христо Ботев“ в район "Панчарево" (279 000 лв.).

Ремонт - обследване, конструктивна експертиза и СМР за укрепване на евакуационно стълбище на ДГ № 25 "Изворче“ и ремонт на ограда на тенис корт към 78 СУ "Христо Смирненски", в район "Банкя".

„Очаквам районните кметове да следят както за правилното разходване на пари, така и за качественото изпълнение на всички ремонтни дейности, защото по този начин подобряваме не само визията, но и сигурността на сградите, в които учат децата на София“, коментира председателят на СОС Георги Георгиев.