Спускачът Килде отмъсти в слалом за любимата си Шифрин (СНИМКИ)

Скоростният норвежец с медал от комбинацията, представи се отлично и в най-техничната дисциплина

Топ
09:00 - 10 Февруари 2022 (обновена)
9256
Спускачът Килде отмъсти в слалом за любимата си Шифрин (СНИМКИ)

Звездата в скоростните дисциплини Александър Омод Килде чудесно "отмъсти" на слаломистите за несгодите на любимата си Микаела Шифрин - кралицата в техничните дисциплини. Норвежецът и американката в момента са двойка в живота.

Мики обаче е в тежка депресия заради черна серия точно на Олимпиадата в Пекин, където няма завършено състезание, след като носителката на злато от две олимпийски игри отпадна още в началото на стартовете и в слалома, и в гигантския слалом. 

Днес обаче Александър Омод Килде - най-добрият спускач в момента в Световната купа, показа, че може отлично да кара и в най-техничната дисциплина - в състезанието за медалите от алпийската комбинация, състояща се от спускане и слалом.

Норвежецът първо записа най-доброто време в спускането. А след това във второто действие - в слалома, силовакът от скоростните дисциплини премина и през вратичките с достатъчно прецизна точност, за да спечели сребърния медал. Килде вече има и бронзов медал от супер гигантския слалом в Пекин.

Семейно-историческо постижение в днешния алпийски старт пък записа австрийският скиор Йоханес Щролц. Той спечели златото в алпийската комбинация, като така повтори напълно стореното от неговия баща. Хуберт Щролц триумфира в същата дисциплина на Олимпиадата в Калгари през 1988 г. 

Йоханес Щролц успя да навакса в слалома изоставането си от четвъртото място след спускането и да се подреди в крайното класиране преди Александър Омод Килде. Бронзовото отличие отиде при канадеца Джеймс Кроуфорд.