Срути се част от таван в Александровска болница

Спукана греда повлякла мазилката в остарялата и занемарена сграда

Новини
21:00 - 21 Август 2019
3256
Срути се част от таван в Александровска болница

Част от тавана на Клиниката по алергология в столичната Александровска болница се е срутил. Няма пострадали при аварията, информира БНТ. Причината за инцидента според шефа на болницата е остарялата сграда на болницата, която е на повече от 100 години.

В конкретния случай спукана греда е повлякла тавана в Клиниката и е довела до откъртване на мазилката. Въпреки че покривът е ремонтиран, вследствие на валежи, върху тавана на лекарския кабинет има и мокро петно.

Мазилката е паднала в събота, като в момента на срутването на тавана в лекарския кабинет не е имало хора. И към момента преминаването през тази територия е забранено.

Лекарите от пострадалия кабинет вече са преместени. Прави се оглед от инженери, които да оценят актуалното състояние на сградата.

"Ние сме предприели необходимите действия от доста време назад. Направени са укрепителни ремонти на сградата, в размер на около 230 000 лв, от които около 130 000 лв са отпуснати като целеви средства от министерство на здравеопазването за укрепване на сградата", заяви доц. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска".

Клиниката по алергология се очаква да бъде преместена в друга сграда до три месеца, където има кабинети и стаи за пациенти.