Стачка парализира транспорта в Гърция

Между 6 ч. във вторник и 18 ч. в сряда фериботите също ще останат закотвени по пристанищата

Топ
08:40 - 24 Септември 2019
1666
Стачка парализира транспорта в Гърция

Общонационална стачка в транспорта е обявена в Гърция. Градската железница в Атина, както и тролейбусите в столицата няма да предлагат услуги. Работниците от останалите видове обществен транспорт, в т.ч. автобуси, трамваи и атинското метро, също планират стачни действия с прекъсване на работата, пишат гръцки медии.

Между 6 ч. във вторник и 18 ч. в сряда фериботите също ще останат закотвени по пристанищата. Моряците също протестират срещу реформите, които според тях са в ущърб на работническите права. Нарушения ще има и в железопътния транспорт, тъй като персоналът на компанията ТРЕНОСЕ се очаква да проведе 24-часова стачка от полунощ в четвъртък до полунощ в петък.

Стачкуват и моряците и пристанищните служители. Фериботите и товарните кораби няма да се движат, а пристанищата са затворени. За 24 часа ще стачкуват и служителите в железниците, но началото на техния протест е в четвъртък сутринта. Повод за недоволството в Гърция са промени в трудовото законодателство и проектозакон за приватизация на обществения транспорт, който се обсъжда в парламента.Стачка парализира транспорта в Гърция