Станислав Анастасов, ДПС: Имаме председател деребей , около Чакъров има проекти с неясен произход

Той определи информацията, че сигналът за КТБ е минал през бюрото на Петьо Еврото за "стара манджа"

Политика
09:30 - 02 Август 2024
3575
Станислав Анастасов, ДПС: Имаме председател деребей, около Чакъров има проекти с неясен произход

"ДПС е само едно. То има своя председател и свое ръководство. Председател е Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Аз съм член на ДПС". Това каза в предаването "Тази сутрин" народният представител от ДПС Станислав Анастасов, който е от лагера на Пеевски.

"За съжаление виждаме, че колегите се отклониха от избирателите и не се занимават с техните проблеми. Ние затова не се занимаваме с бившите си колеги, защото за тях проблемите на избирателите и на общините на ДПС не са на дневен ред. ДПС е политическа формация, която е създадена да се занимава с проблемите на избирателите си", добави той. 

"Игричките на идентично и неидентично - има едно ДПС. Те не работят, не си ходят по районите. Очевидно хората около Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючюк и Джейхан Ибрямов са се поставили в услуга на президента. Те си колаборират с него, говорят с един език, имат общи цели. Нищо, че президентът унизи в миналото ДПС и избирателите. Имат общи тактики и общи действия. Има обща комуникация чрез посредници", заяви е Анастасов.

"Да, Джевдет Чакъров е деребей. За съжаление имаме председател деребей. Има достатъчно данни затова. Изключително много проекти с неясен произход, свързани със семейството му. Соларни паркове, колкото искате. Желание за измяна на закони в лична полза за собствения бизнес. Бизнесът е на хора от семейството му. Свързани са. Това е негов бизнес, който се води на някой друг. В противен случай нямаше да идва при нас и да обикаля министерства, за да изменя закони. Това, което иска е на път да се случи, но няма", каза депутатът от ДПС.

"Категорично не е вярно за структурите. Моята структура в Хасково категорично стои зад мен и думите ми. Знаят много добре какво правя аз, какво работя аз и какво един господин Аталай какво е правил там. Опитвал е да пренарежда структурата в негов интерес. Подадени са сигнали до институциите. Става дума за грозни изпълнения. Затова Делян Пеевски иска ново начало за ДПС и за цяла България. Затова деребеите, които ни бяха колеги, се съюзяват с други деребеи", допълни той.

Според него изключените депутати от групата на ДПС са изградили защитна стратегия заради сигнали срещу тях. "Тепърва започва да се подават сигнали срещу тях. Няма как някой да иска индулгенция или имунитет. Ако се открие нещо срещу мен, ще ми бъде снет имунитетът", посочи Станислав Анастасов. 

Той определи като "опит за внушение" разкритието на "Антикорупционния фонд" и Николай Стайков, че сигналът за КТБ, по който започва да работи прокуратурата, минава през бюрото на Петьо Петров-Еврото. В този сигнал, за разлика от предходен, липсва името на Делян Пеевски, а само 10 дни по-късно по самият сигнал започва да работи и Петьо Петров-Еврото, припомня bTV. 

"Това е много стара манджа. Важна е на една групичка, която се опитва да оправдае съществуването. Има следствие, има и съд. Делян Пеевски е тук в страната, а един друг човек бяга и е в изгнаничество в Сърбия. Това не е дневният ред на обществото", обясни народният представител от ДПС.

Според него Христо Иванов се опитва да кадрува и защитава олигарси. "Христо Иванов ползва стара тактика на тоталитарния режим. Вместо да отговоря на въпроси, а те около него са много - за чадъри около лица от ПП-ДБ. Очевидно не се разследват. Говоря за двойното гражданство на Кирил Петков, за договорите в ББР, за министър Йоловски, когото заплашваха. Христо Иванов това го забравя. Искаме да се работи по делата. Искаме това, което има широк обществен отзвук, по него да се работи. Нямаме доверие на Христо Иванов, който се опитва да кадрува в съдебната система. Донякъде успешно", коментира още Анастасов.