Старата госпожа от Берлин прободе четири пъти Кьолн с гейски екипи

Херта се отдалечи от опасната зона след успех с 4:0 над “Райн Енерги щадион”

Спорт
11:22 - 30 Септември 2019
1579
Старата госпожа от Берлин прободе четири пъти Кьолн с гейски екипи

Втора поредна победа отдалечи Херта от долната част на класирането в Бундеслигата, след като в последния двубой от 6-ия кръг столичани разбиха Кьолн с 4:0 на неговия стадион.

Джавайро Дилросън даде началото на головете с шут в 23-ата минута, при който Тимо Хорн не успя да реагира. Малко след това холандският бързак удари и греда.

Четири минути преди почивката домакините получиха нов удар - защитникът Хорхе Мере беше изгонен заради много грубо влизане в краката на Владимир Дарида. Първоначално съдията му показа само жълт картон, но след това изгледа запис на ситуацията и промени решението си на червен картон.

Ведад Ибишевич вкара два бързи гола в рамките на 4 минути след контраатаки, като беше точен в 59-ата и 63-ата минути след центрирания отдясно. В 84-ата Дедрик Боята заби последния гол с глава след корнер.

Зимон Тероде удари греда за Кьолн в 78-ата минута. За козлите това е пета загуба от шест мача и те са 16-и в класирането.

Двубоят на “Райн Енерги Щадион” беше част от инициативите на домакините да отбележат гей парада в Кьолн, който се състоя през юли. В тази връзка те излязоха със специални екипи, на които имаше цветовете на дъгата, с което футболният клуб изрази своята подкрепа към хората с нетрадиционна сексуална ориентация.