СТАРИ МУЦУНИ: Татяна Дончева и Любен Дилов се връщат в парламента

Политика
08:12 - 05 Април 2021
9361
СТАРИ МУЦУНИ: Татяна Дончева и Любен Дилов се връщат в парламента

Две знакови лица от българската политика се завръщат в парламента, показват неокончателните резултати от отминалите парламентарни избори. Това са юристката, някогашно острие на БСП, а сега на коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" Татяна Дончева и почетният лидер на Движение "Гергьовден", журналистът и шоумен Любен Дилов-син.

Дончева влиза в 45-то Народно събрание от Варна, а Дилов - от Бургас, където и преди 16 години бе избран за депутат.

Татяна Дончева е един от парламентарните ветерани. Тя участва в 38, 39, 40 и 41-то Народно събрание. След като скъса с БСП тя не успяваше да влезе в парламента със своята формация "Движение 21".

Любен Дилов-син, който сега е от гражданската квота на ГЕРБ, стана за пръв депутат през 2005 г., след като партията му участваше в рамките на Коалиция Обединени демократични сили заедно със СДС на Надежда Михайлова, Демократическа партия на Александър Праматарски и БЗНС-Янев.

Любопитното е, че Дилов ще се срещне в парламента със Слави Трифонов, който става депутат за пръв път и печели мандати и във Варна, и в Стара Загора. Двамата шоумени бяха много близки още от времето на "Каналето" и "Хъшове". След края на изборния ден Дилов-син поздрави от телевизионния екран Трифонов.

Мая Манолова, която подобно на Татяна Дончева, бе червено острие, също се завръща в парламента. Известната юристка и бивш омбудсман е едно от лицата на "Изправи се! Мутри, вън", заедно с адвокат Николай Хаджигенов. Той ще е сред новите лица в НС заедно с друг представител на "Отровното трио" пиар експерта Арман Бабикян. Той е работил дълги години за редица политици като съветник и ръководител на техните предизборни кампании.

Наред със "старите муцуни" в новия парламент влизат и други знакови лица, които до скоро да не бяха част от политиката. Това са популярният шоумен и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов и сценаристите на неговите шоу предавания Тошко Йорданов и Филип Станев.

Партията на Дългия вкарва в Народното събрание и имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов. Той става депутат от Велико Търново. Известният синдикалист от КТ "Подкрепа" и експерт Мика Зайкова също е избрана за народен представител от "Има такъв народ".

“Демократична България” печели мандат с музиканта Стоян Михалев, както и с известния пулмолог д-р Александър Симидчиев, който през последната една година бе един от гласовете на разума сред медиците, говорещи за пандемията.