Става страшно: 50 полицаи с бронежилетки обградиха дома на ченгето-убиец Венцеслав Караджов, той крещи: Жив няма да се предам!

Ексклузивно
22:42 - 16 Май 2024
11680
Става страшно: 50 полицаи с бронежилетки обградиха дома на ченгето-убиец Венцеслав Караджов, той крещи: Жив няма да се предам!

Тежко въоръжени постъпления от жандармерията с бронежилетки и палки настъпват към дома на бившия пловдивски полицай Венцеслав Караджов, който тази вечер се барикадира в жилището си. До този неочакван обрат се стигна, след като ВКС потвърди днес с окончателно решение доживотната му присъда за убийството на двамата му родители.

Венцеслав Караджов отказва да излезе от дома си

Когато около 19,30 часа тази вечер органите на реда дошли пред дома му на пловдиската улица "София", за да го приберат и да го конвоират към затвора, той категорично отказал да тръгне с тях. "Жив от тук няма да тръгна! Невинен съм! Няма да лежа в затвора!", крещял Караджов. Наложило се да бъде извикано подкрепление. Според хора, които познават Караджов, той наистина е много опасен и може да устрои истинска кървава касапница. Затова и операцията по задържането му се ръководи от специалните части. Според източник на Lupa.bg, за развоя на събитията е уведомен и вътрешния министър Калин Стоянов, който се очаква да пристигне на място.

Целият район е отцепен, а пред близкото ДКЦ-4 има пожарна, линейка и плътно са наредени 4 буса на жандармерията, пристигнали са и коли на Съдебната охрана. Според информация на Lupa.bg, на място са изпратени близо 50 полицаи. Повечето от тях са с бронежилетки и каски.

Има съмнения, че Караджов е въоръжен, и униформените не без основание се притесняват, че може да стане като при барикадирането в Лясковец, при което загина командоса Емил Шарков. "Той е много опасен! Изобщо не трябваше да го пускат под домашен арест", коментират помежду си полицаите.

Над 50 полицаи от специалните части се изсипаха пред дома на Венцеслав Караджов, за да го отведат към затвора

Венцеслав Караджов, който беше осъден днес на доживотен затвор за убийството на родителите си с окончателно решение на ВКС, категорично отказва да се предаде. Той се е барикадирал в дома си на ул. "София" и е решен да не излезе. На мястото има е дошъл и криминален психолог, който преговаря с него. Там е и адвокатката му Зоя Тошкова, която бе много притеснена. Клиентът й я обвинил, че го е предала при остър разговор между тях през деня, научи Lupa.bg.

Караджов е бивш полицай, който беше признат за виновен, че на 15 май 2016 г. е застрелял с общо 8 куршума родителите си Цветан и Божура след дългогодишен спор за семейния имот и загубено от него дело. Оръжието на престъплението така и не беше намерено, няма и други преки доказателства и още от задържането си той беше убеден, че ще бъде оневинен.

"Като полицай е знаел как да заличи средите", говореха запознати със случая. Делото беше разглеждано 3 пъти във ВКС, като първите 2 решения даваха надежда на Венцеслав Каражов, че ще се измъкне, защото в тях се твърдеше, че във фактическата обстановка има много неясноти. Днес обаче върховните магистрати потвърдиха,
че именно той е убил родителите си.