Стефан Чайков: Ще окажем натиск над правителството с камиони пред парламента!

Новини
09:04 - 20 Април 2022
2915
Стефан Чайков: Ще окажем натиск над правителството с камиони пред парламента!

"Парламентът ще разгледа проекти на решения за парите на фирмите, които поддържат пътищата, а пред Народното събрание ще има пореден протест. Внесени са два проекта. Единият е на Тошко Йорданов от ИТН, а вторият е на Настимир Ананиев и група народни представители от "Продължаваме Промяната", каза Стефан Чайков от браншовата камара "Пътища".

"Искането е изпълнимо, имаме обещанието на премиера. Ще има камиони пред парламента, за да окажем натиск да се гласува приетото решение", допълни той.

Миналата седмица депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните фирми. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите проекта за решение - на правната комисия, на регионалната и на вносителя - депутати от управляващото мнозинство.

Очаква се след приемането на въпросното решение от Народното събрание, пътните фирми да получат първата половината от средствата за ремонт и поддръжка на пътищата, останалите след засилени мерки по контрол.

Вчера на заседание на ресорната комисия по регионална политика депутатите приеха контролът по отпускането на останалите петдесет на сто от средствата да се поеме от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в парламента, вместо предлаганата досега Комисия по превенция и противодействие на корупцията.