Стефан Янев: С приемане на еврото закриваме последният суверенитет на българската държава

Новини
09:32 - 28 Май 2022
2842
Стефан Янев: С приемане на еврото закриваме последният суверенитет на българската държава

Българският лев е последният остатък от суверенитет на българската държава, а с приемането на еврото ще закрием и него. Тази позиция изрази пред "Нова телевизия" бившият служебен премиер, а сега лидер на новата партия "Български възход" Стефан Янев.

Коментарът му дойде в отговор на въпрос, защо смята, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори. "Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. Дори задълбочава проблемите и създава нови. Само тази седмица има две такива теми - планът за приемане на еврото и законопроектът за извънредното законодателство", подчерта Янев.

В отговор на въпрос бившият служебен премиер обяви, че не е вярвал безрезервно на своя икономически министър, а сега министър-председател Кирил Петков. Той намекна, че не се е разделил с него, за да запази стабилността на служебното правителство.

Янев не спести критиките и към премиера Кирил Петков. "Нямаме нито сигурност на доставките, нито сигурност на цената на газа", посочи той. Настоя и Петков да обяви какви парични потоци към Русия е спрял.

Високият си рейтинг, който е втори след този на премиера според последните социологически проучвания Янев нарече "снимка на миналото и начина, по който съм се справял в качеството си на министър- председател".