Стефанов на 74: Големият проблем на националния, че се угаждаше на двама-трима президенти

Най-големият ми подарък е победата над Лудогорец, заяви собственикът на Славия

Спорт
15:26 - 28 Ноември 2023
3228
Стефанов на 74: Големият проблем на националния, че се угаждаше на двама-трима президенти

„Ставам на 74, първи ми честитиха децата. Някои хора, които не бях чувал от доста време, се сетиха за мен. Първият подарък беше победата в Разград. За мен е голям подарък, но смятам, че е подарък за всички, които вярват на българчетата и българските деца. 11 българчета победиха чужденците и ги победиха категорично и безапелационно“, каза днешният рожденик Венцеслав Стефанов.

Вчера неговият Славия удари Лудогорец с 3:2 в Разград и направи голяма услуга на лидера ЦСКА.

„Поставям си цели да съм жив и здрав и да мога да се радвам на някои деца, които успяват да осъществят мечтите си“, допълни той, като заяви, че не е получил обаждане от Борислав Михайлов.

74-годишният Стефанов коментира и ситуацията в БФС и обвинителните думи на Михайлов.

“Всеки първо трябва да потърси вината в себе си. Борислав трябва да погледне своите грешки, в своята къщичка и след това да гледа настрани. Най-голямата грешка беше, че не се наложи да дава шанс на наши българи да играят в отборите и така ликвидира националния отбор. Управлението му мога да определя така - добри намерения, които не се изпълниха, защото не им стигна дупе. Дупе и здрави панталони, да можеш да казваш „не“, каза Стефанов.

„Не мога да кажа, че ми липсват събиранията в Бояна. Липсва ми това, че имаше там достойни хора. Не бива всичко да бъде гледано само като черно. Има и много положителни неща, които са свършени през това време.

Големият проблем да няма успехи националния отбор се угаждаше на 2-3 президенти да изпълняват някакви свои миражи. Да търсят едва ли не, че ще станат европейски шампиони или на всяка цена ще са шампиони, като привлекат недоказани чужденци.

Някой, ако иска да направи много силен отбор, който да е конкурентноспособен в Европа, трябва да вземеш 4-5 наистина качествени силни чужденци, които да вдигнат качеството на нивото на шампионата“, каза още Венци Стефанов.

„Когато Иван Славков беше президент, но той не се бъркаше по никакъв начин и не решаваше. Имаше екип в лицето на Иван Вуцов и на другите хора по регионите, които движеха нещата и нещата вървяха“, заяви босът на Славия.