Стефка Костадинова падна жертва на фалшива новина

Измамници пуснаха слух за „спешна интервенция“ на легендарната атлетка

Спорт
15:36 - 11 Юли 2019
3501
Стефка Костадинова падна жертва на фалшива новина

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова падна жертва на измамници. Докато легендарната атлетка била на почивка в Гърция със семейството си, в наши медии се появила сензацията, че била приета по спешност в болница и оперирана.

Световната рекордьорка в скока на височина не научила обаче директно за измамата. Първо се озадачила от обаждания по телефона от рода на „Как си? ... Ние сме с теб“ и подобни, които тя по принцип получава още от състезателка. Ситуацията станала подозрителна, когато дошла втората вълна обаждания с послания като „Ти си шампионка и победител и ще преодолееш всички изпитания...“ Накрая майката на звездата телефонирала разтревожена и я призовала да не я лъже, че е в Гърция, за да крие операцията.

Костадинова не смята да опровергава и да отговаря на никого, защото според нея така ще стане част от измамата. Според нея фалшивата новина е провокирана от големия шум, който се вдигна отново около нея в последните два месеца.

Срещите на първата дама на родния спорт с Принц Албер, президента на МОК Томас Бах и церемониите с нейно участие на вторите Европейски игри в Минск са я направили перфектната мишена за измамниците. А голямото й разочарование е, че дори някои сериозни медии изненадващо са публикували лъжата „копи пейст“, съобщиха от пресцентъра на БОК.

В същата ситуация изпадна наскоро и най-популярният българин Христо Стоичков. Сайт за фалшиви новини съобщи, че той е получил инфаркт и се намира в кома в болницата в Маями. Нещо повече – лекарите почти не давали шанс да се събуди. Камата обаче веднага реагира смело и мощно в свой стил, като се пусна в мрежата с видео на което държи своята маркова ракия „Номер 8“. Нещо повече Кавалера на „Златната топка“ добави и строфа: „За миокарда помисли и от ракийката на Бат Ицо си пийни!“

Костадинова призна, че също приела с насмешка фалшивата новина до момента, в който чула гласа на разтревожената си майка. И довери, че без да опровергава информацията официално някои интернет медии вече са заличили лъжата, след като разбрали, че са подведени. Според нея обаче след Стоичков и нея, тепърва спортните ни звезди ще минат по реда си през схемата на измамниците.