Стойчо Младенов изненада: Браво на Левски!

Нямаше да загубя с ЦСКА финала със сините, заяви оперативният директор на ЦСКА 1948

Спорт
17:15 - 08 Ноември 2022
4427
Стойчо Младенов изненада: Браво на Левски!

"Убеден съм, че нямаше да паднем от Левски на финала за Купата, но  в края на краищата не съжалявам, че подадох оставка. Обмислих много добре всичко. Исках да постигна това, което трябва да постига всеки един треньор  - да има право при избора на екип и най-вече при селекцията на футболисти. Аз не получих това право в ЦСКА и поради тази причина напуснах", заяви Стойчо Младенов - оперативен директор на ЦСКА 1948.

"Нямам нищо против – такава е политика на клуба в момента. Може би искаха да ме принудят да се съобразя с тази политика на ЦСКА – треньорът да не участва в селекцията. Но не можех да го приема, защото това е свещено право на всеки наставник. За самия финал направихме всичко възможно още на „Овча купел“ да си гарантираме спор за трофея.

Аз бях решил още след първия мач – вземем ли комфортна преднина, си подавам оставката. Така и стана. Исках да принудя ръководството да приеме това, което желаех – да правя селекцията.

Очаквах реакция  и останах много разочарован от хората, които присъстваха на мача със  Славия – една част от феновете не ме подкрепиха. Това е моето голямо разочарование, защото, ако ме бяха подкрепили, аз щях да получа това право", продължи Екзекутора на Ливърпул.

"Никой от ръководството не мо е звънял вечерта. Аз ги бях предупредил още преди мача. Звъннах на Дани Ганчев и му казах, че след мача ще си подам оставката. Той се опита да ме разубеди да не бързам и че след двубоя ще се видим и поговорим, но аз бях категоричен", каза още Младенов.

"Браво на тях Левски, че скочи срещу БФС! Много хубаво! Най-после в Левски взеха решение – нещо,  което 90% от  клубовете мислят и разсъждават по този начин. Защото във футбола трябва да има рязък завой към положителното и това става само с промяна.

А промяната може да се случи само с конгрес. Има достойни и честни хора. Аз подкрепям и застанах твърдо зад Бербатов, Стилиян, Мартин. Те бяха в кухнята на професионализма на Запад. Могат да извисят футбола ни. Такъв достоен човек е и Лъчезар Танев.

Да, Боби Михайлов може да не е виновен за повечето неща, но той оглавява БФС", сподели още Младенов пред Блиц. 

"Не е моя работа да коментирам противниците, но имайки предвид, че аз бях там, мога да кажа следното. Виждате, че 70% от селекцията се промени, влязоха много нови хора. Оказа се, че съм прав за това, което говорех – за качеството на футболистите и за промяната, която трябваше да се направи още по мое време. Но не се случи", каза бившият наставник на ЦСКА.