Стойчо Стойчев : Президентът Радев се ползва като плашило за имидж

Възможен е вариант с ротация след изборите, коментира политологът

Актуални новини
14:33 - 05 Август 2024
1575
Стойчо Стойчев: Президентът Радев се ползва като плашило за имидж

Настоящият парламент трябва да се въздържа от решения, защото е нелегитимен. Това е мнението на политологът Стойчо Стойчев, който направи анализ на политическата обстановка в момента в студиото на Нова телевизия. Според него е "екзотика" да се преговаря с хора, които не членуват в парламентарни групи.

Стойчев допълни, че при разпадане на парламентарни групи е нормално да има нови избори.

След изборите се очаква парламентът да сформира мнозинство, независимо от това, че играчите са същите. Възможно е да се стигне и до вариант с ротация, за която "вратата отвори" с коментарите си лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Заради разделението в ДПС и решението на Конституционния съд се случиха две неща - без ГЕРБ и ПП-ДБ мнозинство не може да има, а ГЕРБ и ПП-ДБ изпаднаха в изолация", анализира Веселин Стойнев. Той  е на мнение, че за да има силна политическа конфигурация, трябва да се възобнови диалогът с избирателите.

Стойнев е на мнение, че Румен Радев вече е заинтересован да смени правителството „Главчев“, „защото то беше разконспирирано като правителство на Пеевски“. Той смята, че президентът вече е част от "анти-Пеевски общество".

Стойчо Стойчев посочи, че в момента Радев „се ползва като плашило“ и той ще бъде коментиран от всеки, който иска да гради политически имидж.