Стотици изпратиха легендата на Левски Сашо Костов (ГАЛЕРИЯ)

Възрастна жена припадна на поклонението

Актуални новини
15:04 - 17 Април 2019
3126
Стотици изпратиха легендата на Левски Сашо Костов (ГАЛЕРИЯ)

Стотици опечалени се стекоха в храма „Св. София“, за да се простят с легендата на „Левски“ Александър Костов. Сред присъстващите бяха едни от най-големите имена от историята на „синия“ клуб, техни колеги от ЦСКА, фенове и футболни деятели.

Своята почит към големия футболист и човек отдадоха Кирил Ивков, Стефан Павлов, Наско Сираков, Даниел Боримиров, бившият кмет на столицата Стефан Софиянски, бившият президент на „Левски“ Тодор Батков, почетният президент на „червените“ Димитър Пенев и много други. Легендата на „Левски“ си отиде от този свят в понеделник на 81 години. На излизане от храма бившият собственик на „сините“ Тодор Батков едва сдържа сълзите си. „Тъжен е поводът. Горе се събраха приятели от звездния отбор на „Левски“. Това е животът. Много добър човек, много честен. Много ми е помагал. Много помагаше в школата, чист човек, левскар“, сподели Батков.

На свой ред живата легендата на клуба Наско Сираков определи Сашо Костов като един от най-големите символи на човещината в българския футбол. „Лошото за българския футбол и спорт е, че много такива тежки и тъжни дни имаме в последните месеци. Загубихме може би една от най-харизматичните и усмихнати фигури, не само за „Левски“ и националния отбор. Той записа името си със златни букви, така че то ще пребъде“, заяви Сираков.

Поради множеството хора в храма пък възрастна жена припадна и се наложи спешно да пристигне линейка.